Menü Bezárás

KIRÁNDULÁS A STEIGERVALD TANYÁRA 2.

Óvodásaink egy Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott nyertes pályázat jóvoltából egy örömökkel és meglepetésekkel teli napot tölthettek el a Steigerwald Tanyán. Útközben megálltunk a Kétegyházi Tájháznál, ahol Marika néni (Zombainé Szarka Mária) megmutatta nekünk, hogyan éltek a románok 100 évvel ezelőtt. Megnéztük, hol volt a tisztaszoba, a konyha, a hálószoba, amelyek tele voltak kézzel díszített dolgokkal.
Amikor megérkeztünk a Tanyára a szekér boldogan dübörgött végig velünk a falu útjain, ahol láttunk a szürkemarhákat, a lovakat… A gyerekek lovagoltak, játszottak és örömmel töltötték meg az egész udvart. A Steigerwaldi Múzeum évtizedeket repített vissza bennünket az időben, és megláthattuk a környék hagyományos életét.
Az óvodásoknak lehetőségük volt a kiránduláson alkalmazni a viselkedési szabályokat, megismerkedhettek a román hagyományokkal, erősíthették ismereteiket a környezetről, állatokról, színekről, bútorokról stb., és fejleszthették problémamegoldó, elemző és szintetizáló készségüket.
Az ízletes krumplipaprikás és egy fagylalt után a gyerekek vonakodva hagyták magukat a kötélpályáról a projekt keretében kapott ajándékokkal megrakott autóbuszhoz vezetni.
Egy újabb felejthetetlen nap!