Menü Bezárás

XI. NEMZETISÉGI KONFERENCIA – SZARVAS

Részt vettünk a szarvasi Gál Ferenc Egyetem által XI. alkalommal megrendezett Nemzetiségi konferencián, melynek címe: Nemzetiségi nevelés és oktatás – lehetőségek és megoldások nemzetközi kontextusban.
A rendezvény kulturális műsorának résztvevőiként is jelen voltunk, hiszen iskolánk diákjai, Csomor Cosmina egy csodálatos énekkel, a táncosaink pedig néptánccal járultak hozzá a konferencia sikeréhez.
A délelőtt folyamán Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa és Kállay Attiláné, a Nemzetiségi POK főosztályvezetője tartottak érdekes előadásokat.
Egy finom ebéd után német, roma, román és szlovák szekciókban folytatódott a szakmai tanácskozás. A román szekcióban hazai és romániai előadók előadása hangzott el. Saját kollégáink is előadást tartottak: Drd. Olteanu-Sturza Adelina (nemzetiségi vezető szaktanácsadó) a tevékenységközpontú nyelvi nevelésről az óvodában, míg Dr. Birescu Mihaela (nyelvtanár, Gál Ferenc Egyetem), bemutatta az általa szerkesztett irodalmi szöveggyűjteményt, módszertani útmutatót óvodák számára. Ezúton is gratulálunk nekik!
Egy igazán tartalmas nap volt!