Menü Bezárás

LUCIAN MAGDU SZAVALÓ-ÉS RAJZVERSENY 2022

(A verseny a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. anyagi támogatásával valósult meg.)

Egy nagyon sikeres rendezvényünk volt a 2022. április 29-én rendezett Lucian Magdu szavaló- és rajzverseny, amelyre 35 versmondó jelentkezett, és 46 versenyző küldött be rajzot Furtáról, Pocsajból, Kétegyházáról, Elekről, Méhkerékről, Gyuláról, Körösszakálból és természetesen Battonyáról.

A versenyt 15. alkalommal rendeztük meg, és ezt éppen a költő születésének 85. évfordulóján sikerült.

A zsűri tagjai: Chițu Larisa, a Preparandia – Dimitrie Ţichindeal (Arad) igazgatóhelyettese, Colțis Andreea, a Sofronyai  Általános Iskola igazgatója és Șugar Alina szaktanácsadó az Aradi Pedagógus Továbbképző Intézettől.

 A beérkezett rajzokat Janosov Miklós tanító, amatőr grafikus értékelte.

GRATULÁLUNK A VERSENYZŐKNEK ÉS A FELKÉSZÍTŐ TANÁROKNAK!

Örömmel vettük, hogy elfogadta meghívásunkat, és ezzel emelte rendezvényünk színvonalát Mircea Leucea Románia Budapesti Nagykövetség munkatársa, Florin Trandafir Románia gyulai főkonzulja, Daniel Banu, Románia szegedi főkonzulja, Kreszta Traján, a magyarországi románok parlamenti szószólója, Kozma György, Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, Sorin Haiduc a Preparandia – Dimitrie Ţichindeal (Arad) igazgatója, megyei és helyi román nemzetiségi önkormányzatok vezetői, barátaink romániai partnerintézményekből, valamint a magyarországi román média képviselői. Erdős Norbert országgyűlési képviselő úr személyesen nem tudott eljönni, de írásban elküldte üdvözlő gondolatait a résztvevők számára.