INTÉZMÉNYI COVID STATISZTIKA

 

FŐOLDAL

OLDALTÉRKÉP

 

Oldalunk megtekintéséhez a Firefox böngészőt ajánljuk.

Firefox letöltése

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellet a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletes leírás

Elérhetőségek

 

Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda

5830 Battonya, Fő utca 121.

Telefon: +3668456126

Fax: +3668456126

Email: romaniskola.batt@gmail.com

Facebook: Magdu Lucian (Román Iskola és Óvoda)

Román Iskola Battonya

Frissítve: 2017-05-15

 

 

 

 

Kedves Szülők,

Az alábbi linkekre kattintva információkat találhatnak az országos mérések eredményeiről

 

Az országos mérések eredményei (2008-tól kezdődően)


A mérésben részt vevő tanulók egyéni elemzésének megtekintése

Ezen információk eléréséhez szükség van a tanuló vizsgán kapott egyéni kódjára

 

Az idegen nyelvi mérés eredményei


Idegen nyelvi mérés (angol) 2017


Idegen nyelvi mérés (angol) 2019


NETFIT (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) értékelés eredményei

 

 

 

 

 

 

Aktualitások

(Frissítve: 2021-09-24)

 

TAKARÍTÁSI VILÁGNAP AZ ÓVODÁBAN

Két óvodai csoportunkban sem feledkeztek meg a Takarítási Világnap fontosságáról. Óvodásaink beszélgettek, megfigyeltek, festettek, kivágtak, ragasztottak, és a gyakorlatban is alkalmazták a tanultakat.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

A battonyai Művelődési Ház érdekes tájékoztató programot kínált nekünk a közlekedési szabályok ismeretéről és betartásának szükségességéről, valamint a szabályok be nem tartásából eredő kockázatok tudatosításáról. Mostantól tudatosabban közlekedünk!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

TAKARÍTÁSI VILÁGNAP

Iskolánkban a Takarítási Világnapot egy olyan programmal ünnepeltük, amely a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívta fel a figyelmet. A prezentációt a 8. osztályos tanulók készítették Jegyinák Éva tanárnő vezetésével.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

2021. szeptember 11-én iskolánk kórusa Szenes Andrea tanárnő vezetésével különleges kulturális programmal vett részt Medgyesegyházán a Román Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett "Hagyományok megőrzése és továbbadása a gasztronómián és a kultúrán keresztül" című projekt keretében. Felkészítő tanár: Szenes Andrea.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

SZENTMISÉN A TEMPLOMBAN

A 4. osztályos tanulók Pelyváné Pilán Zsófia tanító nénivel együtt részt vettek a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepe alkalmából tartott szentmisén.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Nemcsik Angelika és Stan Aida diákjaink részt vettek a GENIUS Jótékonysági Alapítvány által szervezett rajzpályázaton a 2020-2021-es tanévben. Gina II. helyezést ért el a MESÉK kategóriában, Aida pedig III. lett a BARÁTSÁG kategóriában. Felkészítő tanár: Julianna Machhour

Gratulálunk!

 

 

Az 5.osztály a városi könyvtárban járt Besenyeiné Tompán Magdolna tanárnővel

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Olvasás világnapja az óvodában

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

A 2020/2021. tanévben a tehetséggondozás terén végzett munka elismeréseként iskolánkat EZÜST fokozatú elismerő oklevéllel jutalmazta a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia.

 

 

Gál Gyula, a művészeti iskola tanára tájékoztatást adott a 2021-2022-es tanévben indítandó tanszakokról. Köszönjük a diákjainknak felajánlott mini furulyabemutatót!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

SZENTMISÉN A TEMPLOMBAN

Szűz Mária születésének ünnepe alkalmából tartott szentmisén vettek részt a 4. osztályosok.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Olvasás Világnapja

"Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni."-nyilatkozta Dragomán György, író. Ebben a szellemben töltöttük el mi is az olvasás világnapját! Tanulóink először Ancsin Alex könyvszobrokból álló kiállítását csodálhatták meg. Munkáihoz ezúton is gratulálunk és köszönjük a bemutatót! Majd a kellemes őszi napfényben a gyerekek bemutatták egymásnak kedvenc olvasmányaikat. Végül a csendes elmélyülés következett a Gutenberg-galaxisban. És igen! Napi fél óra olvasás feltölt, ellazít, megnyugtat! Ez a recept! Alkalmazzuk minél többen!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

ELSŐ TALÁLKOZÁS AZ ISKOLARENDŐRREL

Az első tanítási napon bemutatkozott a taulóifjúság előtt iskolarendőrünk, RÁCZ ZOLTÁN r. zászlós. A bemutatkozás után többek között felhívta a figyelmet a helyes kerékpáros közlekedésre, elmondta azt is, hogy az elektromos roller használata vezetői engedélyhez kötött, és több megfontolásra érdemes tanáccsal látott el minket. Elmondta azt is, hogy bátran fordulhatunk hozzá segítségért. Az iskola bejáratánál el is helyeztünk egy plakátot az iskolarendőrünk elérhetőségeivel.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

ROMÁNIAI TÁBOR, MÁRAMAROS 2021

Az iskolánk által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően 20 gyermek töltött el egy felejthetetlen hetet Máramarosszigeten, egy festői helyen, vidám és vendégszerető emberek között. Ezekben a napokban diákjaink szép emlékeket, élményeket szereztek a Máramarosszigeti Múzeumban, a Bârsana kolostorban, jártak a szaploncai Vidám temetőben, élmény volt felvonóval feljutni a Lóhavasi-vízeséshez, a Vasér völgyében gőzmozdonnyal utazni (Mocănița), élvezték a strandolást, de a panzió udvarán tartott szórakoztató és szabadidős tevékenységeket is.

Köszönet Hosu Lioara asszonynak a tábor zökkenőmentes lebonyolításában nyújtott segítségéért, és hálásak vagyunk Mihucz György úrnak, a Battonyai Román Nemzetiségi Önkormányzat elnökének is a támogatásért.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG 2021-2022

Egy szép és eseménydús nyár után újra itt vagyunk az iskolában! A kis elsősöket egy kis ajándékkal is köszöntöttük. Kedves vendégeink és barátaink körében megnyitottuk a 2021/2022. tanévet.

Sikeres és eredményes tanévet kívánunk mindannyiunknak!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

IKONFESTŐ TÁBOR, SZENTENDRE 2021

Szentendre Város Román Nemzetiségi Önkormányzata, elnöke Pántya Júlia, a Budapesti VII. kerületi Román Kisebbségi Önkormányzattal, elnöke Magyar Péter Marius és a Budapesti Román Ortodox Egyházközséggel együttműködve 2. alkalommal szervezte meg Szentendrén az ikonfestő tábort.

Iskolánk tanulói más budapesti gyerekekkel együtt tanulták meg Cosmin Florian Pop tisztelendő úrtól az üvegre való ikonfestés titkát. Magyar Márta asszony figyelmes felügyelete alatt jól érezték magukat a pizzériában, sok érdekes történetet hallhattak a Visegrádi várról Pántya Júlia asszonytól, hajókáztak a Dunán, meglátogatták Szentendre gyönyörű városát. Gyümölcsöt ettek, amit Árvai Lívia asszony ajánlott fel, és nagyon finom birsalmás pitét, amit Pántya Júlia asszony készített.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat! Csodálatos öt napot töltöttünk a festői szépségű Szentendrén! Köszönjük a nagyszerű élményeket, emlékeket, a sok új és érdekes dolgot, amit tanultunk!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Szakmai Tanévnyitó Konferencián

BUDAPEST- 2021.08.24.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Nagy örömmel értesítünk Benneteket, hogy 2021. augusztus 31-én, kedden 17:00-kor ünnepélyes tanévnyitót tartunk.

Az ünnepi öltözet: fehér blúz/ing és sötét szoknya/nadrág.

Szeretettel várunk Titeket!

 

 

A 2020/2021. TANÉV UTOLSÓ VERSENYEREDMÉNYE

A Hebe Kft. által szervezett Nyelvmester projektverseny 7-8. osztályos kategóriában Mák Csaba 8. osztályos tanulónk országos 7. helyen végzett.

Csabi, szívből gratulálunk!

Nagyon büszkék vagyunk rád!

 

 

MEGÉRKEZTEK A TANKÖNYVEK

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

NÉPTÁNCTÁBOR

Intézményünk fenntartója, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata második alkalommal szervezte meg az Országos Román Hagyományőrző és Néptánctábort Gyulán, a Termál Campingben. Táncosainkat, és más iskolából érkező társaikat bihari, kétegyházi, eleki, méhkeréki és magyarcsanádi táncokkal ismertették meg olyan koreográfusok, oktatók, mint Bágy György, Grósz György, Netye György, Nedró János.

Bágy Györgytől eleki, Pojendán Gergőtől pedig méhkeréki énekeket tanultak a résztvevők.

A Táncházban Téglás Ferenc és zenekara, valamint a Kovács zenekar játszotta a talpalávalót.

A táborosoknak különleges gasztronómiai élményben is részük volt, ugyanis tradicionális ételeket készítettek számukra a Doina Bihorului Táncegyüttes, a Méhkerék Hagyományaiért és Kultúrájáért Táncegyüttes és az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyüttes.

Köszönjük a táborszervezőknek ezt a tartalmas, felbecsülhetetlen értékű hetet!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

ÁT-JÁRÁS TÁBOR

VII. alkalommal szervezték meg az Átjárás-tábort Gyulán a Gellény Birtokon. A táborszervezők izgalmas programsorozattal várták Békés megye több településéről, így Battonyáról is a gyerekeket. Köszönjük, hogy a mi iskolánk tanulói is egy életre szóló nyári élménnyel gazdagodtak!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Szeretettel gratulálunk Olteanu Simonnak a Foaia Românească hetilap által szervezett Mi történne, ha eltűnne a gyermekkor? című esszéíró pályázaton elért I. helyezéséhez!

 

 

Stan Aida és Aioanei Amalia részt vett a Mi történne, ha eltűnne a gyermekkor? című esszéíró pályázaton a Foaia Românească hetilap szervezésében.

Köszönjük az ajándékokat!

 

 

VÉGET ÉRT A TANÉV - KEZDŐDIK A VAKÁCIÓ

Szeretnénk köszönetet mondani mindazon partnereinknek, akikkel jól együtt tudtunk dolgozni, akik figyelemmel kísérték, segítették munkánkat az egész tanév során, és jókívánságaikat fejezték ki intézményünk dolgozói felé!

Szeretettel kívánunk mindenkinek kellemes, pihentető nyarat!


 

 

 

 

 

Az Egészségfejlesztési Iroda Mezőkovácsháza meseíró versenyt szervezett az egészség jegyében az általános iskolások számára. A 7. évfolyam diákjai az 1. helyet szerezték meg. Gratulálunk!

 

Albert Alexandra és Olteanu Simon 4. osztályos tanulók részt vettek a Barátságkör programon, amelyet a Román Kultúráért és Színházért Alapítvány - "Románok Magyarországon" csoport szervezett a Budapesti Román Kulturális Intézettel közösen. Köszönjük a könyveket!

 

A Bambi csoportból 7 gyermek vett részt rajzokkal a Barátságkör című online pályázaton, amelyet Gyermeknap alkalmából a "Románok Magyarországon" csoporton belül Ștefan Priscu szervezett, a Román Kultúráért és Színházért Alapítvány és a Budapesti Román Kulturális Intézet támogatásával. A Barátságkör célja, hogy összekapcsolja a Magyarország különböző részein élő román anyanyelvű gyerekeket, és együtt élvezzék a gyermekkorukat. Minden résztvevőnek gratulálunk! Köszönjük szépen az ajándékba kapott könyveket és zsírkrétákat!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Az Egészségfejlesztési Iroda Mezőkovácsháza által szervezett "Ödönke, a duci kisegér" című rajzpályázaton a legtöbb like-ot összegyűjtő különdíjat a Bambi csoport nyerte.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Kerékpáros kirándulás Tompapusztára - 5. osztály, Dávid Albert osztályfőnök

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

TANÉVZÁRÓ 2021

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

 

Kirándulás - 2. osztály

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Kirándulás - 7. osztály

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Tisztasági verseny

A május havi győztes a 2. és a 4. osztály!

Gratulálunk!

 

 

A Román Nemzetiségi Önkormányzat Battonya segítségével valósult meg a gyereknap. Köszönjük a támogatást!

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Gyermeknap az óvodában 2021

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Kirándulás 2021.06.11.

Gyereknap alkalmából kirándulást szerveztünk óvodásainknak Gyulára a Steigervald - Tanyára, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati támogatásával.

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Büszkék vagyunk arra a tizenegy tanulóra, aki részt vett a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett levelezős tanulmányi versenyen.

Versenyeredményeik:


4. osztály

Gémes Gábor János: Arany fokozat angol nyelvből

Lénárdt Abigél: Ezüst fokozat matematikából

Medve Emília: Ezüst fokozat matematikából


6. osztály

Mák Csenge: Arany fokozat történelemből

Prágai Krisztina: Bronz fokozat matematikából


7. osztály

Lénárdt Olivér: Ezüst fokozat biológiából

Bunda Viktória Réka: Bronz fokozat biológiából

Prágai Viktória: Ezüst fokozat angol nyelvből

Nemcsik Angelika: Bronz fokozat irodalomból

Tóth Fanni: Bronz fokozat biológiából


8. osztály

Mák Csaba: Arany fokozat matematikából


(Felkészítő tanáraik: Faragó Barbara - angol, irodalom; Jegyinák Éva - történelem, biológia; Takács Tímea - matematika; Veress Magdalena - angol; Zsilkáné Dancea Claudia - matematika)

 

 

GRATULÁLUNK

MÁK CSENGE 6. osztályos diákunknak, aki a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett TÖRTÉNELEM tanulmányi verseny ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBEN A 13. HELYEN VÉGZETT!

TOVÁBBI SOK SIKERT KÍVÁNUNK! BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

(Felkészítő tanára: Jegyinák Éva)

 

 

GRATULÁLUNK

GÉMES GÁBOR JÁNOS 4. osztályos diákunknak, aki a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett ANGOL (haladó) tanulmányi verseny ORSZÁGOS DÖNTŐJÉBEN A 6. HELYEN VÉGZETT!

CONGRATULATION! WE ARE PROUD OF YOU! WE WISH YOU MUCH MORE SUCCESS!

(Felkészítő tanárai: Veress Magdalena, Faragó Barbara)

 

 

Sportnap 2021

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Manó maraton 2021

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

BALLAGÁS 2021

„A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van." (Adamis Anna)

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

 

PEDAGÓGUSNAPI KÖSZÖNTÉS

 

Diákjaink (Maja néni segítségével) nagyon kedves szavakkal köszöntötték tanítóikat, tanáraikat pedagógusnap alkalmából.

„Be sokszor biztattál:

A betűk barátok!

Velük barangoljuk

be a nagyvilágot.

...

Jó szóval, tanáccsal

te álltál mögöttünk.

Ünnepeden engedd,

hogy ezt megköszönjük."

(Osváth Erzsébet)

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

A templomban Jézus Mennybemenetelének ünnepén - 3. és 7. osztály (Pelyváné Pilán Zsófia osztályfőnök, Stan Anca osztályfőnök/igazgatóhelyettes, Sutya Miklósné igazgató)

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Kerékpáros kirándulás Tompapusztára - 7. osztály, Stan Anca osztályfőnök

 

 

Mester Alexandra és Nemcsik Angelika 7. osztályos tanulók részt vettek a Barátságkör elnevezésű programban, amelyet A Román Kultúra és Színházért Alapítvány "Románok Magyarországon"-csoportja szervezett. Köszönjük a könyveket! (Felkészítő tanár: Stan Anca)

 

 

Kirándulás a Csaba Parkba - Dínó csoport

Kirándulás a Csaba Parkba - Dínó csoport (Óvó nénik: Birescu Mihaela, Kreszta Anita)

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

 

 

Szívből gratulálunk, kedves Aida, az Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyen román nyelv és irodalom tantárgyból elért I. helyezéshez.
Büszkék vagyunk rád! Csak így tovább!

 

 

ÓVODAI BALLAGÁS 2021

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Egy sikeres találkozó

 

2021. május 17-én intézményünk pedagógusai részt vettek az Előítéletek nélkül az oktatásban című online szimpóziumon, melyet testvérintézményünk, a temesvári 27. Sz. Általános Iskola és 3.Sz. Óvoda szervezett.

A megbeszélések során a partnerintézmények bemutatták jó gyakorlataikat a sajátos nevelési igényű, a különböző etnikumú és a hátrányos helyzetű csoportokból származó gyermekek integrációjával kapcsolatban.

Gratulálunk a szervezőknek, és köszönjük a meghívást!

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Intézményünk három tanulója a sajátos körülmények között is bizonyította helytállását a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Tudásbajnokság tantárgyi verseny megyei döntőjén. GÉMES GÁBOR 4. osztályos tanuló angol nyelvből megyei I. helyezést ért el.

GÁBOR, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD, ÉS SOK SIKERT KÍVÁNUNK AZ OSZÁGOS DÖNTŐBEN!

 

Intézményünk három tanulója a sajátos körülmények között is bizonyította helytállását a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Tudásbajnokság tantárgyi verseny megyei döntőjén. MÁK CSENGE 6. osztályos tanuló történelemből megyei I. helyezést ért el.

CSENGE, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD, ÉS SOK SIKERT KÍVÁNUNK AZ OSZÁGOS DÖNTŐBEN!

 

Intézményünk három tanulója a sajátos körülmények között is bizonyította helytállását a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Tudásbajnokság tantárgyi verseny megyei döntőjén. PRÁGAI VIKTÓRIA 7. osztályos tanuló angol nyelvből megyei XIV. helyezést ért el.

VIKI, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!

 

 

8. osztály, szorgalmas kis kertészek a környezetünkért.

Tanár: Maja Nagy

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

EREDMÉNYES TANÁCSKOZÁS

Támogatás az egyéni fejlesztési terv elkészítéséhez címmel tartott online előadást pedagógusainknak 2021. 05. 05-én Szászné Sándor Erika szaktanácsadó.

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Az ortodox húsvét tiszteletére újra kidiszítették a főteret. Köszönjük!

 

ALBUM MEGTEKINTÉSE

 

 

Kedves Leendő Óvodások! Szeretettel köszöntünk beiratkozásotok alkalmából! Örülünk, hogy a mi CSALÁDUNKBAN üdvözölhetünk BENNETEKET!

 

 

 

 

 

 

Kedves Édesanyák!Most nem a gyerekek, hanem Önök kapnak házi feladatot!Gyermekeik nagy szeretettel készítettek anyák napi köszöntőket Önöknek. Ezeket elhelyeztük az iskola kapuján, és kérjük, sétáljanak el erre (a gyerekekkel együtt), keressék meg azt, amit saját gyermekük készített, és vigyék haza a kis ajándékot!

 

 

 

 

 

Üzenet
Megfosztani a tanulástól a gyermekeinket lelkiismeretlenség.
Carolyn Jessop

Eseménynaptár
 
Elérhetőségek
Román Általános Iskola és Óvoda
5830 Battonya, Fő utca 121
Telefon: +3668456126
Fax: +3668456126
Email:
romaniskola@fabinet.hu Hibajelzés, észrevételek:
romiskadmin@gmail.com
Véletlen képek
INTERAKTÍV SZÍNHÁZ (2015-06-02)

Sportnap

Egészséges élelmiszerek készítése - zöldségkrémleves, reform sportszelet

Anyák napi műsor képekben (2014-04-29)